Pagina selecteren

Bijbelschool

Word Toegerust met 24 Cursussen die je Leven Veranderen en Ervaar Opwekking in jou en door jou heen!

Ons verhaal

Over onze Bijbelschool

River Bible Institute Nederland is een parttime Bijbelschool die tot drie jaar studie biedt, zodat je klaar bent om opwekking te brengen in jouw generatie. Opwekking in jou en door jou!

Je wordt voorbereid op een leven in de bediening. Dit kan een bediening binnen een kerk zijn, een evangelische bediening of een strategische positie in de seculiere wereld. Het is een plek om getransformeerd te worden door zelfstudie, krachtig onderwijs en meetings vol van de Heilige Geest.

Meer over River Bible Institute
Wat ook bijzonder is aan de River Bible Institute Nederland is de sterke band met The River at Tampa Bay Church. Deze Bijbelschool is een vrucht van de bediening van Dr. Rodney en Adonica Howard-Browne. Zowel de oprichters als enkele docenten studeerden aan River Bible Institute, de fulltime Bijbelschool in Tampa, Florida (VS). Lessen worden aangeboden vanuit River University, met gastsprekers als Dr. Rodney en Adonica Howard-Browne en Dr. Todd Holmes.

Een ander uniek aspect van onze Bijbelschool is de praktische toepassing van de cursussen. Een van de dingen waarin Bijbelschool Studenten in getraind worden, is evangelisatie. Samen met leden van de River Amsterdam Kerk, gaan studenten van de River Bible Institute Nederland regelmatig de straat op in Amsterdam. Studenten leren evangeliseren en vertellen mensen over Jezus, bidden voor zieken en geven mensen de kans om hun hart aan Jezus te geven.

Studenten in 2023

cursussen

Jaren Actief

Leraren

 

Waarom onze Bijbelschool?

Z

Internationale Bijbelschool in Amsterdam

Z

24 Krachtige en Levensveranderende Cursussen

Z

Wees uitgerust en opgeleid voor bediening

Z

Grote Gemeenschap van gelijkgestemde mensen

Z

Deeltijdprogramma voor een goede Levensbalans

Z

Betaalbaar Collegegeld en gratis studiebeurzen

Z

Wereldwijde sprekers van gerenommeerde ministeries

Bijbelschool Amsterdam Student

 

Bijbelschool Curriculum

klassikaal lesgeven

Eerste Jaar

Waarheid: 12 cursussen

Het eerste jaar is bedoeld voor iedereen die verlangt naar meer van God en honger heeft naar een diepere kennis van het Woord van God

Meer over jaar één

Dit eerste jaar zal je een diepere kennis van God Zelf geven.

Deze kennis zal niet alleen theoretisch zijn, maar je zult het ook praktisch ervaren door de tastbare aanwezigheid van God en het werk dat Hij zal doen in het leven van jou als student.

Het zal een sterk fundament leggen van het Woord van God in het leven van jou als student, een fundament dat door de jaren heen zal blijven bestaan.

Dit eerste jaar is cruciaal, ook als je de Heer al jaren kent. Het is echt een jaar van transformatie in het hart van jou als student en in jouw christelijke wandel.

bediening tijd

Tweede Jaar

Leiderschap: 12 cursussen

Het tweede jaar is sterk gericht op het ontwikkelen van leiderschap en het bieden van praktische hulpmiddelen voor bediening.

Meer over jaar twee

Er zijn aparte lessen voor tweedejaars die specifiek gericht zijn op het vervullen van je roeping.

Deze lessen zullen je voorzien van praktische kennis voor de bediening en de zaken eromheen, evenals het aanscherpen van je leiderschapskwaliteiten.

Het karakter van de leerling wordt dit jaar verder ontwikkeld, de leerling leert te preken en wordt versterkt in de identiteit in Christus.

Een cruciaal jaar voor hen die met God verder willen en impact willen maken in de wereld om hen heen!

Bijbelschool Studenten

Derde Jaar

Uitstappen in de Bediening

Het derde jaar is een stagejaar van praktische toepassing, met een deeltijd stage bij een van de bedieningen van de River Amsterdam.

Over de stage

Je helpt bij de praktische gang van zaken en je leert hoe de bediening er praktisch uitziet.

Voorbeelden hiervan zijn het assisteren bij de Multimedia outreach, het helpen van de bediening op Kantoor of het helpen organiseren van Evenementen.

Hier krijgt de student de kans om het geleerde uit de eerste twee jaar praktisch toe te passen.

Ook de leiderschapskwaliteiten van de student worden tijdens de stage verder gevormd en versterkt.

 

Wat onze studenten zeggen

River Bible Institute was een antwoord op ons gebed. We verlangden ernaar dat God ons zou toerusten met volwassenheid en de volheid van Zijn gaven in ons leven. In de Bijbelschool vonden we waar we naar zochten: meer van God.

We leerden om dieper in Zijn tegenwoordigheid en in het Woord te gaan. Door de hernieuwde relatie met Hem liet God zien dat Hij door ons kan werken om zielen in Gods Koninkrijk te brengen!

Michael & Leah

Michael & Leah Jebb

Afgestudeerden van de Bijbelschool

De Bijbelschool heeft een stevig fundament van geloof in ons hart gelegd door krachtig onderwijs vanuit God's principes uit Zijn Woord. Samen met persoonlijke ontmoetingen met de Heilige Geest, werden de leugens dat ik niet goed genoeg was gebroken. 

Evangelisatie op straat heeft ons meer vrijmoedigheid gegeven en dit alles heeft ons geholpen om in onze bestemming te stappen als vurige discipelen van Jezus.

Timo & Anne-Lynn

Timo & Anne-Lynn Wilbrink

Bijbelschool Studenten

Uitnodiging

River Bible Institute heeft ons leven veranderd. Als afgestudeerden van deze Bijbelschool raden we elke gelovige die hongerig is naar meer van God ten zeerste aan om tijd opzij te zetten en achter God aan te gaan in deze Bijbelschool.

God zal zoveel in en door je heen werken, dat je als een getransformeerd persoon uit deze school zult komen; vol van het Woord van God, vol van de Heilige Geest, toegerust en klaar om te gaan en te doen waartoe God je heeft geroepen! Als je voelt dat God aan je hart trekt om dichterbij te komen, meld je dan vandaag nog aan!

Ben & Jacky Kroeske – Oprichters The of River Bible Institute Nederland